Teror u službi demokratije

sreda 5 februar 2014

Poznato je da Amerika ne okolebava da upotrebi bilo koja sredstva za istvaranje svojih interesa i ciljeva. Repertoar američke administarcije je širok kada se biraju stvaranje kriza širom sveta. Taktike su razvijene u taktičim centrima CIA, gde se genralštabski krize planiraju.

Ukrajinska kriza je đavolski perfektno smišljena i sprovedena sa velikom preciznošću. Američki planeri su već krajem jeseni počeli sa sprovođenjem paklenog plana. Podržavali su sve i svakoga koji je bio protiv Rusije i ruskih interesa u Ukrajini. Od samog početka su forsirali ulične demonstracije, ali su nasilje držali na niskom nivou. Rusi su se duboko prevarili da će svojom finasijskom špricom smiriti nerede u Ukrajini, nisu bili svesni da Amerika odlučujući udarac tek sprema. Samo na nekoliko dana pred početak zimskih olimpijskih igara u Sočiju rusku javnost potresle su stravične vesti iz Vladivostoka, kada su islamski teroristi u teroristikim napadima samoubica ubili u dva navrata više nedužnih civila. Ruske bezbednosne snage bile su primorane da se tokom celih olimpijskih igara koncetrišu na suszbijanje islamskog terorizma u Rusiji, tj. za obezbeđenje olimpijskih igara.

Američka administracija koristi pogodnost momenta i preko NVO organizacija u Ukrajini plaća demonstarante, tj. izazivače nereda na Majdanu. Amerika ne suspreže da preko tih NVO organizacija potplati i ukrajinske neonaciste da izazivaju nerede po Kijevu. Nacističa organizacija „Desni Sektor“ dovedena je u Kijev da štiti demostrante od organa bezbednosti, tj da mirne proteste sprovedu u ulične borbe.

Američki magazin „Time“ koketirao se sa intervjuom vođe fašista Dmitrom Jarošom, maltene je američkoj javnosti prestvljen kao mali ukrajinski Če Gevara.

img14

 

Zapadni mediji su bez rezerve stali na stranu demostarnata i koristili i skoro su jednolično izveštavali o nezadovoljstvu demostranata sa Majdana koji su u sutoni želeli mirne proteste, a ne krvave obračune koje su im kasnije nametnule NVO organizacije.

Zapadni mediji prećutali su ogromne demostracije „Udruženja građana za čist Kijev“ ispred američke ambasade u Kijevu gde je više hiljada građana demostrilalo protiv mešanja Amerike u ukrajinsku krizu.

Obruč oko Rusije postaje sve tešniji i stvar se sa Ukrajinom neće završiti, ovo je samo generalna proba za Rusiju i neki moskovski Majdan.

Srpska Iskra
© Srpska Iskra 2014