Ko je ovde lud?

nedelja 19 april 2015

Ovih dana udarna vest u srpskim medijima je najavljena poseta ratnog zločinca Hašima Tačija Beogradu na nekoj NVO konferenciji o nekakvim intergracijama ovih prostora Balkana Evropi pod pokroviteljstvom engleske ambasade u Beogradu.

Režimski mediji digli su toliku hajku na Hašima Tačija da su mu već maltene rezervisali desetogodišnji pun pansion u Zabeli. Kao što je po svom dolasku dr.Vojislav Šešelj pecao svojim izjavama o Vukovaru hrvatsko rukovodstvo, sada na isti način to čine i englezi sa našom vladajućom elitom, samo na mnogo prefinjeniji način. Neznam da li je gospodinu premijeru jasno da mu na ovaj način skidaju gaće pred sopstvenim narodom? Da se podsetimo da se taj isti premijer smo pre godinu dana valjao po podu u Briselu dok je vodio pregovore sa tim isti  ratnim zločincem za kojim je i onda postojiala poternica u Srbiji. Ako je već bio primoran da pregovara o nekakvom statusu Kosova i Metohije, zašto nije i tada dokazao svoju odlučnost da se za pregovorača sa šiptarske strane postavi neko koji nema srpske krvi na rukama do lakata? Da ne zaboravimo još i to da je kasnije i naš ministar spoljnih poslova krkao jagnetinu o državnom trošku sa tim istim Hašijem Tačijem.

Režim pokušava na sve načine da spreči Tačijev dolazak u Beograd upravo iz razloga što će im biti skinute gaće pred srpskim narodom. Režim preti Tačiju da će u slučaju dolaska na teritoriju Srbije biti momentalno uhapšen, tj. da će nad njim biti sproveden zakonska procedura. Postavlja se pitanje zašto naša pravna država mehanizme zakonske procedure nije do sada upotrebila. Zašto do sada nismo tražili od strane EULEKSA Tačijevo izručenje. Da ne spomenem da se radi o nekakvom Srbinu koji je za vreme NATO agresije na Kosovu popreko pogledao nekog šiptara, odmah bi od tog EULEKS-a bio priveden i pripremljen za Hag, ili da se radilo o nekakvom kiminalcem, odbeglom Srbinu, režim se ne bi dvoumio ni sekund da pokrene sve poluge da se isti u što kraću proceduru privede u Beograd. Sve bi ovo naravno pratili srpski mediji u službi režima. Takve prilike za promociju moći(državnosti) i pravosuđa, režim ne propušta u javnim medijima. Takve penale režim dobro ućaruje, ali sada je situacija obrnuta, na Tačiju je da li će postaviti loptu na belu tačku.

POLICIJA REKLA SVOJE

PREMA Briselskom sporazumu, Tači bi morao 72 sata pre dolaska u Beograd da preko prištinskog oficira za vezu podnese zahtev za posetu. Taj zahtev se prosleđuje srpskom oficiru za vezu koji ga dostavlja MUP-u Srbije, koje donosi odluku. Ministar policije Nebojša Stefanović već je poručio da bi policija privela Tačija ukoliko bi došao.

Skoro smo imali prilike da vidimo kako je režim u Beograd  (na mala vrata) doveo još većeg ratnog zločinca i srbo-mrzca Tonija Blera, zar i za Blerom nije postojala poternica u Srbiji, koliko se sećam za vreme Slobodana Miloševića doneta je i pravna presuda. Ali kako nam to režim objasni ta presuda je zastarela, a ova protiv Tačija nije. Ako je Tači krvav do lakata onda je Bler krvav do ramena, što ga po mišljenju aktuelnog režima ne sprečava da bude savetnik premijera na Vučićevom putu ka Evropi. Da pojasnimo da bez Blera ne bi bilo ni Tačija!


Šta ako Tači ipak dođe u Srbiju?

Poseta Hašima Tačija Beogradu izazvale je veći strah nego povratak dr.Vojislava Šešelja iz Haga. Po izjavi premijera Vučića, Tači je pozvan na konferenciju koju organizuje NVO „Omladinski odbor za obrazovanje“ i nije pod pokroviteljstvom Evropske zajednice i nije zvanično pozvan od beogradskog režima,dakle slobodan je za odstrel? Šta ovo treba da znači, da u koliko ga EU pozove u Beograd, taj isti EU stoji iznad zakona i pravosuđa Srbije.  Dolazak Tačija u Srbiju bio bi najveći izazov za režim u Srbiji, posle pompeznih najava o njegovom hapšenju i izvođenju pred lice pravde u Srbiji. Kako će režim reagovati i kako će se opravdati pred narodom ako im neki zamenih mlađeg referenta iz Vašingtona ili Brisela podvikdne da odmah puštaju Tačija? Toga se režim najviše plaši, a ne Tačija.

Zamislimo to još da nakon puštanja ministra inostranih poslova Kosova Tačija, ovaj još traži materijanu odštetu zbog povredi časti? Kako to narodu objasniti?

Siguran sam ako Tači dođe u Beograd da mu neće faliti dlaka sa glave, a za aktuelni režim nisam toliko siguran. To nije problem građana Srbije, ali je ozbiljan problem za one koji su se tim istim Tačijem rukovali, krkali jagnjetinu i pevušili mu na uvce.

 

Srpska Iskra

 
© Srpska Iskra 2013